“Ковид-19” халдвараас сэргийлэх болон өвдсөн үед хэрэглэх дархлаа дэмжих хүнсийг танилцуулъя.
-Жимс, хүнсний ногоогоор баялаг хоол идээрэй.
-Уургаар баялаг хүнс хэрэглээрэй. (Загас, туранхай мах, өндөг гэх мэт)
-С ба Д аминдэмээр баялаг хоол хүнс хэрэглэх нь халдвар эсэргүүцэх чадварыг сайжруулна.
-Өдөрт 30-60 минут идэвхтэй хөдөлгөөн хийж хэвшээрэй.
-Кальц, фосфориор баялаг тослог багатай сүү, цагаан идээг өдөр бүр тогтмол хэрэглээрэй.
-Төмрөөр баялаг хоол хүнс хэрэглээрэй. (Ногоон навчит ногоонууд ч төмрөөр баялаг хүнсэнд ордог)
-Ханасан болон транс тос, чихэр, давс ихтэй хүнсний бүтээгдэхүүнээс татгалзаж, хоол, хүнс сонгохдоо бүтээгдэхүүний шошгоо сайн уншаарай.
-Ус, бусад шингэнийг тогтмол уугаарай.
0 cэтгэгдэлтэй