“Ковид-19” халдвараас сэргийлэх болон өвдсөн үед хэрэглэх дархлаа дэмжих хүнс

2021-09-22 240 0

“Ковид-19” халдвараас сэргийлэх болон өвдсөн үед хэрэглэх дархлаа дэмжих хүнсийг танилцуулъя.

-Жимс, хүнсний ногоогоор баялаг хоол идээрэй.

-Уургаар баялаг хүнс хэрэглээрэй. (Загас, туранхай мах, өндөг гэх мэт)

-С ба Д аминдэмээр баялаг хоол хүнс хэрэглэх нь халдвар эсэргүүцэх чадварыг сайжруулна.

-Өдөрт 30-60 минут идэвхтэй хөдөлгөөн хийж хэвшээрэй.

-Кальц, фосфориор баялаг тослог багатай сүү, цагаан идээг өдөр бүр тогтмол хэрэглээрэй.

-Төмрөөр баялаг хоол хүнс хэрэглээрэй. (Ногоон навчит ногоонууд ч төмрөөр баялаг хүнсэнд ордог)

-Ханасан болон транс тос, чихэр, давс ихтэй хүнсний бүтээгдэхүүнээс татгалзаж, хоол, хүнс сонгохдоо бүтээгдэхүүний шошгоо сайн уншаарай.

-Ус, бусад шингэнийг тогтмол уугаарай.

Холбоотой мэдээ